Поділитись:

Ковельська прокуратура вимагає повернення приміщення протирадіаційного укриття у власність громади

Четвер, 08 квітня 2021, 00:01
Ковельська прокуратура вимагає повернення приміщення протирадіаційного укриття у власність громади

фото ілюстративне

Ковельська окружна прокуратура оскаржила рішення Старовижівського районного суду щодо незаконного відчуження приміщення протирадіаційного укриття у Старій Вижівці.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. 

"Прокурори звернулися до суду із позовом в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та Управління з питань цивільного захисту Волинської облдержадміністрації, аби скасувати частину рішення селищної ради, визнати недійсними результати аукціону та договір купівлі-продажу громадянинові споруди цивільного захисту й повернути майно громаді", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі встановили, що у жовтні 2015 року Старовижівська селищна рада ухвалила рішення про відчуження готелю "Вижівка", який перебував у комунальній власності, шляхом аукціону.

У березні 2016 року аукціон відбувся, його переможцем визнали громадянина, з яким уклали договір купівлі-продажу приміщення. При цьому громадянин придбав готель разом із розташованою в ньому спорудою цивільного захисту – протирадіаційним укриттям площею 88,9 кв.м.

Через вибуття укриття із комунальної власності за цільовим призначенням його використати неможливо.

Тобто у випадку виникнення загрози жителі територіальної громади не матимуть права на захист. Окрім того, законодавством встановлено пряму заборону на відчуження об'єктів цивільної оброни.

Вживаючи заходи представницького характеру, прокурори домагалися повернення приміщення протирадіаційного укриття у власність територіальної громади й відстоюватимуть свою позицію в суді апеляційної інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів