Поділитись:

У Голобах не можуть відремонтувати пам’ятку через плутанину в документах

Вівторок, 06 квітня 2021, 16:00

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду, аби визнати протиправною бездіяльність Голобської селищної ради та зобов’язати орган місцевого самоврядування вчинити дії задля визнання пам’ятки архітектури «Садиба Вільгів –  Садибний будинок XVІІІ століття» безхазяйним майном та набуття права власності на це майно.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині. 

Прокурори з'ясували, що у Голобах є об’єкт культурної спадщини, користувачем якого, відповідно до охоронного договору, є селищна рада. На пам'ятку виготовлено облікову документацію, яка засвідчує що об’єкт перебуває в аварійному стані. При цьому право власності на пам'ятку архітектури не зареєстроване, відтак проводити будь-які ремонті, реставраційні чи інші роботи, пов’язані із збереженням та схоронністю об’єкта культурної спадщини, неможливо. Не взяте це майно на облік і як безхазяйне.

Таким чином бездіяльність селищної ради може призвести до повної руйнації садиби.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура в суді вимагатиме від органу місцевого самоврядування визнати пам'ятку архітектури безхазяйним майном та набути право власності на нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів