Поділитись:

На Волині депутат проголосував за виділення собі землі на шість мільйонів

Вівторок, 23 березня 2021, 15:35

Прокурори на Волині наполягають на поверненні депутатом сільради громаді земельних ділянок вартістю понад 6 млн грн, виділених йому незаконно.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Волині. 

Володимир-Волинська окружна прокуратура звернулася до суду із позовом в інтересах держави до Локачинської селищної ради та депутата, аби зобов’язати обранця громади повернути земельні ділянки, виділені йому з порушеннями Закону України «Про запобігання корупції». Прокурори з'ясували, що у грудні 2019 року депутат Литовезької сільської ради на сесії не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував «за» виділення собі земельних ділянок площею понад 6 га. та вартістю 6,3 мільйона гривень. Згодом він набув ці ділянки у приватну власність.

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу.

Прокурори ж у суді домагатимуться скасування незаконного рішення сільської ради та повернення земельних ділянок у власність громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів