Поділитись:

Новий депутат, "вигнанці" та "бурштинові" збитки: репортаж сесії Волиньради

Четвер, 08 вересня 2016, 21:30

У Луцьку депутати Волинської обласної ради провели позачергову сесію, на якій трьох членів ВО "Батьківщина" виключили із однойменної фракції, представили депутатку, яка замінить Ірину Констанкевич та розповіли про збитки, нанесені нелегальними видобувачами бурштину.

Засідання відбулося у четвер, 8 вересня.

Незвично, але засідання призначили на 12:00. і багато депутатів заздалегіть прийшли до зали. Зокрема, Сергій Леонтьєв, який поцікавився ,скільки він винний за фотографію...><span class=Незвично, але засідання призначили на 12:00. і багато депутатів заздалегіть прийшли до зали. Зокрема, Сергій Леонтьєв, який поцікавився ,скільки він винний за фотографію...

...екс-чиновники Бондар та Заремба обійнялися, що звично для давніх друзів...><span class=...екс-чиновники Бондар та Заремба обійнялися, що звично для давніх друзів...

...Олександр Курилюк ніби чаклував над колегами із фракції...><span class=...Олександр Курилюк ніби чаклував над колегами із фракції...

...а голова обласної ради спілкувався зі своїм радником та Вячеславом Рубльовим...><span class=...а голова обласної ради спілкувався зі своїм радником та Вячеславом Рубльовим...

...тим часом Гунчик перекинувся словом із однопартійцями...><span class=...тим часом Гунчик перекинувся словом із однопартійцями...

...Зокрема, із головою ковельської РДА Віктором Козаком...><span class=...Зокрема, із головою ковельської РДА Віктором Козаком...

... Анатолій Вітів встиг погомоніти з Миколою Булігою...><span class=... Анатолій Вітів встиг погомоніти з Миколою Булігою...

...та побажати ...та побажати "щастя-здоров'я" Людмилі Кирді...

...поки колегали забезпечили Василя Столяра матеріалами...><span class=...поки колегали забезпечили Василя Столяра матеріалами...

...а Валерій Діброва привітав правоохоронців.><span class=...а Валерій Діброва привітав правоохоронців.

...а це букет, який теж прийшов раніше та чекав нового депутата облради, точніше депутатку.><span class=...а це букет, який теж прийшов раніше та чекав нового депутата облради, точніше депутатку.

Традиційно засідання розпочалося з оголошення депутатських запитів та запитань,хоча ні, кілька вітальних слів сказав Ігор Палиця, побажавши депутатам продуктивної роботи.

"А тепер запити, спробуємо працювати за регламентом та виділимо встановлені 45 хвилин, після яких перейдемо до порядку денного", – оголосив голова.

Палиця зауважив, що на запити відведено 45 хвилин><span class=Палиця зауважив, що на запити відведено 45 хвилин

Валентина Касарда нагадала колегам про проблеми санаторія "Турія", який "гине" через відсутність фінансування.Обраниця громади закликала виділити кошти з обласного бюджету, аби врятувати оздоровчу базу.

"Зауважу, що це єдиний заклад в області, який може надавати свої послуги майже цілий рік. Ми можемо зробити із нього свій, волинський "Артек", – підкреслила жінка.

...проблеми ...проблеми "Турії" у Касарди викликають далеко не посмішку.

В'ячеслав Рубльов зачіпив тему встановлення лічильників та попросив Антимонопольний комітет у Волинській області та Головне управління Національної поліції у Волинській області надати оцінку діям ПАТ "Волиньгаз", які погрожують відключати квартири від газопостачання у випадку відмови встановлювати загальнобудинковий лічильник.

Вячеслав Рубльов і гімн вміє співати, і Вячеслав Рубльов і гімн вміє співати, і "Волиньгаз" контролює

"Держава видала кошти на встановлення лічильників, роботи досі не були завершені. "Волиньгаз" монтує загальні на весь будинок, а в разі відмови людей, яких такі дії обурюють, залишає за собою право відключати постачання", – розповів обранець громади.

Коли "перший тайм" сесії було завершено, депутати почали працювати над порядком денним, в який "екстренно" внесли доповідь Василя Столяра про збитки від нелегального видобутку бурштину. За словами депутата, вони становлять 12 мільйонів доларів.

Василь Столяр каже, що Василь Столяр каже, що "бурштинові" збитки становлять 12 мільйонів доларів...

Під час обговорення, яке тривало понад годину, Ігор Палиця закликав всі політичні сили об'єднувати та думати про майбутнє.

"Ми підемо, а вам потім буде соромно, бо не матимете жодної копійки у бюджеті. Поки ми не об'єднаємося, нічого доброго в цій області не буде, люди нас винесуть, нікому пощади не буде", – зазначив голова.

...а от що він підійшов сказати Олександру Товстенюку залишеться загадкою...><span class=...а от що він підійшов сказати Олександру Товстенюку залишеться загадкою...

...Бондар  підбив підсумки проекту рішення, який відстоював Столяр.><span class=...Бондар підбив підсумки проекту рішення, який відстоював Столяр.

Після "бурштинових" баталій прийшов час квітів: депутати вітали свою нову колегу – Людмила Тимощук, яка працює завідувачем акушерсько-гінекологічного відділення Ківерцівської центральної районної лікарні. Жінка зайняла місце Ірини Констанкевич, яка тепер відстоюватиме регіон у Верховній Раді.

Довгу дискусії викликав проект рішення "Про звернення Волинської обласної ради щодо рішення польського парламенту про визнання подій 1943-1945 років на Волині геноцидом".

Депутати до звернення вносили зміни, пропонували не приймати та зауважували, що подібні рішення підіграють Росії. Проте обранці, хоч і не одноголосно, та все ж засудили дії поляків.

Десертом сесії стало лаконічне оголошення від Ігоря Палиці. Голова зачитав заяву Василя Столяра, в якій сказано про виключення із фракції "Батьківщина" тріо депутатів: Сергія Слабенка, Людмилу Кирду та Валентину Касарду.

Володимир Гунчик спілкувався ще із членами фракції Володимир Гунчик спілкувався ще із членами фракції "Батьківщина"...

.... в обласній організації якої продовжується серйозне протистояння депутатів.><span class=.... в обласній організації якої продовжується серйозне протистояння депутатів.

На такій "біло-червоній" ноті очільник Волиньради оголосив засідання закритим.

Надрукувати
мітки:
коментарів