Поділитись:

У Луцьку «на гарячому» взяли хабарника з Управління Держпраці (фото)

Четвер, 01 квітня 2021, 17:56
У Луцьку «на гарячому» взяли хабарника з Управління Держпраці (фото)

У Луцьку «на гарячому» затримали посадовця-хабарника, який вимагав у підприємця хабар у розмірі 40 тисяч гривень.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Посадовця-правопорушника викрили співробітники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, спільно із слідчими слідчого управління ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Керівник одного із відділів Управління Держпраці у Волинській області організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах від фізичних осіб підприємців та представників юридичних осіб за не притягнення їх до відповідальності за ініційованими перевірками.

Зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю та інші порушення.

Для конспірації, фігурант поставив вимогу кошти перерахувати на картку онлайн банку, якою він користується.

У рамках розпочатого кримінального провадження, правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тисяч гривень двома перерахунками по 10 тисяч на вказану банківську картку.

У четвер, 1 квітня, у Луцьку зловмисника затримали на гарячому, після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку неправомірної вигоди –  20 тисяч гривень.

Під час проведення слідчих дій, на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

У Луцьку «на гарячому» взяли хабарника з Управління Держпраці (фото)

Нині тривають обшуки за місцем проживання та роботи посадовця. Вирішується питання про затримання його у порядку ст. 208 КПК України, оголошення підозри у вчиненні інкримінованого злочину та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування,  розпочате за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів