Поділитись:

Вимагав «данину»: працівника Держпродспоживслужби на Волині взяли на хабарі

Четвер, 01 квітня 2021, 15:40
Вимагав «данину»: працівника Держпродспоживслужби на Волині взяли на хабарі

На отриманні хабаря спіймали працівника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. 

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури суд обрав головному спеціалісту одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області запобіжний захід у виді тримання під вартою. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині. 

Слідство вважає, що службовець налагодив схему систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за не перешкоджання та не створення штучних перешкод у здійсненні законної підприємницької діяльності, зокрема, шляхом затримки фітосанітарного контролю під час оформлення вантажу з рослинами в режимі «імпорт».

Затримали його 30 березня 2021 року під час одержання від підприємця чергового траншу "данини" у розмірі 100 доларів США. Головному спеціалісту повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Окрім того, його відсторонено від займаної посади.

Довідково: 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів