Поділитись:

У луцькій бібліотеці консультуватимуть ромів, які хочуть стати українцями

Четвер, 01 квітня 2021, 12:54
У луцькій бібліотеці консультуватимуть ромів, які хочуть стати українцями

фото ілюстративне 

У Луцьку відбувся круглий стіл, під час якого говорили про соціалізацію ромської спільноти Волині.

Про це повідомили на сторінці міграційної служби Волині у фейсбуці. 

За підтримки регіонального представника уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Любов Сітовської на Волині стартував проєкт «Від упередження до суспільного діалогу», котрий передбачає всебічну допомогу ромській спільноті краю.

Захист національних меншин – одна з найактуальніших проблем сучасності. Соціально значущим питанням є інтеграція ромської національної меншини і в українське суспільство. Важливу роль в соціалізації відіграє саме документування цієї категорії громадян. Але однією із спільних проблем представників ромської національної меншини є відсутність документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

У луцькій бібліотеці консультуватимуть ромів, які хочуть стати українцями

Заступник начальника управління Микола Консевич розповів присутнім, що більшість ромів до підрозділів міграційної служби звертаються несвоєчасно. Відтак міграційникам доводиться проводити процедуру ідентифікації особи, набуття громадянства України та встановлення належності до громадянства.

У межах проєкту на базі Волинської державної обласної бібліотеки ім. Олени Пчілки працюватиме консультаційний пункт, де за встановленим графіком представники міграційної служби Волині надаватимуть консультації ромам, котрі виявлять бажання документуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів