У Німеччині препаратом AstraZeneca вакцинуватимуть лише осіб віком від 60 років

Середа, 31 березня 2021, 05:39

Німецький вакцинаційний комітет обмежив використання вакцини від COVID-19 AstraZeneca для людей молодше 60 років.

Як пише DW, міністр охорони здоров'я Йенс Спан і урядовці одноголосно ухвалили це рішення. Люди у віці до 60 років все ще можуть отримати щеплення, утім лише "на розсуд лікарів, після індивідуального аналізу ризиків та ретельного обстеження", – інформує "Суспільне".

Рішення ухвалили прийнято на тлі нової стурбованості з приводу виникнення тромбів, виявлених у невеликого числа молодих людей, які отримали вакцину.

Людям у віці 60 років і старше також можна буде отримати щеплення після рекомендації лікарів і якщо вони не належать до категорії високого ризику серйозного захворювання COVID-19.

Рішення ухвалили згідно з рекомендаціями незалежної групи експертів по вакцинах Німеччини і після того, як медичний регулятор країни опублікував нові дані, що свідчать про зростання кількості зареєстрованих випадків тромбозу. Лікарняні групи Charite і Vivantes, які керують мережею лікарень в столиці Німеччини, заявили, що цей крок є запобіжним засобом.

Водночас Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що переваги вакцинації переважують над ризиками, але регулятор не може виключити зв'язок між щепленням і виникненням тромбів, яка спостерігається дуже рідко, і рекомендував додати попередження про можливі побічні ефекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: