Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 30 березня

Вівторок, 30 березня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 30 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у вівторок, 30 березня, найбільше читав про:

Про «зачаровані» обмежувачі в центрі Луцька

Півкулю-обмежувач біля Палацу культури спробував переїхати водій автомобіля Volkswagen Touareg. «Паркетник» зависнув на обмежувачі – кліренс виявився недостатньо високим. Без допомоги підручних засобів з'їхати йому не вдалося. 

Близько 17:30 водій «тойоти» не помітив обмежувач-півкулю і наїхав на неї. Авто знімали з півкулі допомогою домкрата.

Про те, що пацієнтів з Луцька відправлятимуть до Львова гелікоптером

Уже з квітня пацієнти з Луцька при потребі будуть доставлені до лікарень Львова та області медичними гелікоптерами. Адже з наступного місяця у двох регіонах – Києві та Львові – стартують пілотні проєкти аеромедичної евакуації. Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів генеральний директор Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України Василь Стрілка.

«В плановому порядку аеромедична евакуація буде здійснюватися з Луцька, якщо будуть пацієнти і потребуватимуть перевезення до закладів охорони здоров’я Львова», – зазначив, зокрема, він.

Про те, як у Луцьку жінка кинулася під колеса авто 

Інцидент стався на вулиці Даньшина. Жінка у рожевій кофті кинулася навперейми автівці, коли побачила, що та вже поруч. На щастя, водійка встигла зреагувати: пригальмувала і звернула праворуч, уникнувши зіткнення. 

«Пані цілеспрямовано бігла до автомобіля! З пані все добре, вона в моменті втекла!

Водії, будьте обережні! Це або психічно неврівноважена особа, або аферистка!», – переконана авторка відео.

Про те, що у Луцьку хочуть облаштувати мережу прокату велосипедів і електросамокатів

У зв’язку з майбутньою реконструкцією проспекту Волі і ремонтом інших вулиць у місті, це вписується в концепцію збільшення велодоріжок у місті, написав на своїй сторінці у фейсбуці голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у Луцькій міськраді Тарас Шкітер

За словами депутата, команда «Свідомих» працює, щоб реалізувати ці ідеї якнайшвидше у нашому місті. Зокрема, вони: 

  • починають розробку програми розвитку вело- та електротранспорту і облаштування велосипедної інфраструктури у Луцькій громаді;
  • вивчають досвід українських та європейських міст у питаннях впровадження зручних сервісів оренди електросамокатів, велосипедів та інших видів подібного транспорту;
  • розпочали перемовини з українськими представництвами міжнародних мереж прокату вело- та електротранспорту.

Цей проєкт може стати своєрідною фішкою стратегії розвитку міського екотранспорту і важливим кроком у його популяризації.

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 30 березня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів