Поділитись:

«Слуга» Слюсарєв незаконно літав до Криму і вже боргує 40 тисяч гривень, – розслідування

Вівторок, 30 березня 2021, 12:37
«Слуга» Слюсарєв незаконно літав до Криму і вже боргує 40 тисяч гривень, – розслідування

Член політради "Слуги народу" незаконно перебував на території Криму, прилітав туди, порушуючи режим прикордонного контролю України незаконними рейсами російських авіаліній. І приховує це він громадян. 

Про це заявив на своїй сторінці у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Із його слів, 13 березня в політраду "Слуги народу" обрали Вадимиа Слюсарєва. 

"Слюсарєв – генерал-майор, який прослужив в прикордонній службі 25 років. Але коли почалася війна в 2014-му, Слюсарєв звільнився, захищати країну не пішов – пішов захищати свій бізнес. За 25 років "непорочної служби" він обзавівся двома готелями в Алушті, а в березні 2014-го його батьки швидко отримали російське громадянство, а син до них приїхав і зареєструвався за адресою квартири в Севастополі вже за російськими законами. Захищав генерал Слюсарєв український кордон, отримував владу, гроші, привілеї, великий бізнес відразу після відставки, але щойно на його країну напали – відразу перейшов на бік агресора і став виконувати вимоги не української прикордонної служби, а прикордонників Російської Федерації", – наголосив Бутусов. 

При цьому, як йдеться у розслідуванні Радіо Свободи Слюсарєв став одним з керівників виборчого штабу партії "Слуга народу", куратором прикордонній Харківської області. 

"Саме Слюсарєв контролює владу в прикордонній області: його прокурор, його народні депутати, його районні адміністрації. Це вкрай цінний агент впливу для Росії, тісно пов'язаний інтересами з окупантами", – написав журналіст. 

З'ясувалося, що за останні три роки Вадим Слюсарєв літав на літаку в Російській Федерації 20 разів! І плюс один раз їздив на поїзді. Юрій Бутусов надав список маршрутів Слюсарєва: 

1. 21 лютого 2021-го року вилетів рейсом Москва-Стамбул 387- PC. Приліт в Москву не зафіксовано, ймовірно, купив квитки зі Стамбула в Україні;
2. 12 серпня 2019-го року Слюсарєв вилітає до Криму з Білгорода рейсом 39-N4, а 19 серпня повертається з Сімферополя в Білгород рейсом 40-N4.
3. У 2018-му Слюсарєв літав до Криму і назад чотири рази:

  • 7-17 лютого;
  • 23-30 червня;
  • 19-23 липня;
  • 19-25 грудня.

4. У 2017-му Слюсарєв був в Криму п'ять разів:

  • 3-5 січня;
  • 23 лютого - 3 березня; і відразу в Москві після прильоту 3 березня сів на 19-й поїзд Москва-Харків і повернувся поїздом;
  • 26 - 29 квітня;
  • ? - 15 липня – часу прильоту немає, імовірно, в'їхав до Криму на машині з України, а повернувся через російський Білгород на літаку з Сімферополя;
  • 3-6 листопада.

Відтак журналіст зробив декілька висновків: 

  1. Слюсарєву зручно літати до Криму через найближчий російський аеропорт в Білгороді, але замість Білгорода він регулярно їздить в Москву. Тобто має там справи. 
  2. Поїздки Слюсарєва суто ділові. День народження його мами – 1 квітня, день народження тата – 7 вересня, дати прильотів з цими сімейними датами не збігаються. "Слуга" прилітає на окуповану територію буквально на пару днів, не в сезон, в різний час. Тобто очевидно вирішує там якісь термінові питання. 
  3. Слюсарєв місяць тому чомусь приїжджав до Москви для польоту до Туреччини. Хоча повертався іншим шляхом, ймовірно, прямо в Україну. Очевидно, Слюсарєв вирішив якусь справу в Москві. І щоб не робити гак дорогою назад купив прямий квиток до Києва. 
  4. За незаконний перетин кордону України перебачається штраф в 1 700 гривень, якщо штраф не сплачено за 10 днів, він множиться вдвічі, плюс 10 % додає Державна виконавча служба. Тобто кожен випадок незаконного в'їзду до Криму – це 4 тисячі гривень штрафу, за 10 випадків такого перетину в 17-21 роках Слюсарєв зобов'язаний заплатити 40 тисяч гривень.

Цензор.Нет звернеться до керівництва "Слуги народу" з офіційними запитами з проханням прокоментувати грубе порушення законодавства членом політради Слюсарєвим і його ймовірні зв'язки зі спецслужбами РФ. Також  Цензор.Нет звертається до Ради нацбезпеки і оборони з проханням доповнити список осіб, на яких накладено санкції, і ввести туди Слюсарєва.

Також журналісти просять Службу безпеки України провести перевірку, скільки разів Вадим Слюсарєв перетинав кордон України з РФ в 2017-2021 роках. Це має стати підставою для судового процесу проти Слюсарєва у виконавчій службі і щодо стягнення заборгованості. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів