Поділитись:

Формат проведення ЗНО розглянуть 31 березня

Неділя, 28 березня 2021, 23:56

Парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій розгляне питання формату проведення зовнішнього незалежного оцінювання в середу, 31 березня.

Про це йдеться в анонсі засідання профільного комітету Верховної Ради, - інформує Освіта.ua.

Планується, що на засіданні комітету буде розглянуте питання щодо звільнення від обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО, випускників, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, але не планують вступати до закладів вищої освіти.

Розгляд питання відбудеться зважаючи на епідемічну ситуацію в Україні.

Участь у засіданні комітету візьмуть представники Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я.

У разі позитивного висновку профільного комітету рішення про звільнення всіх випускників від обов’язкової ДПА ухвалюватиме Верховна Рада.

Для ухвалення рішення щодо зміни формату проведення ДПА парламент має прийняти відповідні законодавчі зміни, що унормують можливість проведення у 2021 році ДПА за рівень повної загальної середньої освіти не лише у формі ЗНО.

Водночас для абітурієнтів, які планують вступати до закладів вищої освіти, ЗНО буде проведено в установлені терміни відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

Як відомо, перший прецедент скасування обов'язкової ДПА для здобувачів повної загальної середньої освіти відбувся навесні минулого року через побоювання влади щодо загострення епідемічної ситуації при проведенні повноформатного тестування випускників.

Цього року в Міністерстві освіти вже скасували проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової та базової школи.

Водночас мотивами скасування ДПА у формі ЗНО для всіх випускників також є позитивне ставлення випускників та їхніх батьків до скасування іспитів і скорочення бюджетних видатків Українського центру оцінювання якості освіти на проведення тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів