Поділитись:

Ще одна область України потрапила до «червоної» зони

Субота, 27 березня 2021, 18:34

З понеділка, 29 березня, на території Чернігівської області діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки.

Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 березня, інформує «Урядовий портал».

За словами заступника Міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в області – значне зростання захворюваності.

«За останній місяць захворюваність зросла в 4 рази. За останній тиждень приріст на 35%. Також зростає і кількість госпіталізацій. В області на 51% збільшився рівень госпіталізації в порівняні з попереднім тижнем», – зазначив Віктор Ляшко.

Він додав, що в Чернігівській області  протягом трьох днів перевищені дві з п’яти ознак, встановлених постановою Кабінету Міністрів: рівень госпіталізацій та тижнева динаміка рівня госпіталізацій.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС, вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 29 березня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернігівської області.

В регіоні застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Голові ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Крім того, за тиждень розширити ліжковий фонд до показників, визначених МОЗ і затверджених Комісією. За словами головного санітарного лікаря, на сьогодні потенціал для розширення ліжкового фонду в області є.

Також Мінінфраструктури, Укрзалізниця, МОЗ, Нацполіція та Чернігівська ОДА повинні в тижневий термін відпрацювати питання режиму функціонування роботи автомобільного та залізничного транспорту і виконання обмежувальних заходів, зокрема заповненості вагонів і дотримання маскового режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів