На Волині зловили двох рибних браконьєрів (фото)

П'ятниця, 26 березня 2021, 13:30

У Ковельському районі правоохоронці спіймали чоловіків, які незаконно ловили рибу. З місця події вилучили човен, сітки та рибу.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У четвер,  25 березня, близько 16:00 на одному з озер неподалік села Самари-Оріхові Ковельського району поліцейський офіцер Забродівської громади спільно з рибоохоронним патрулем спіймали чоловіків, які займалися браконьєрством.

27-річний та 53-річний чоловіки здійснювали ловлю забороненими знаряддями – сітками. Правоохоронці вилучили знаряддя вилову риби, човен та незаконно здобуту рибу – 102 окуні, 130 йоржів, 37 пліток.

На місце інциденту викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції №2 (смт Ратне). 

За фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 51 тисячі гривень або до трьох років обмеження волі. 

Зауважимо, що з першого квітня на Волині стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів, порушення правил риболовлі карається притягненням до адміністративної та кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: