Поділитись:

На 47% більше: на Волині зросла кількість хворих на ГРВІ

П'ятниця, 26 березня 2021, 11:06
На 47% більше: на Волині зросла кількість хворих на ГРВІ

На Волині, як і в Україні в цілому, значно зросла захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж минулого тижня на ГРВІ, в тому числі на коронавірусну інфекцію, захворіли близько 7,8 тис. волинян, що на 47 % більше ніж попереднього тижня (5,2 тис.). Інтенсивний показник захворюваності становить 754,2 на 100 тисяч населення, що на 14 % перевищує середній по Україні (661,7 на 100 тис. населення). Епідемічний показник захворюваності по області перевищено на 31 % (для порівняння: на попередньому тижні він був на 11 % нижчим від епідемічного порогу).

У Луцьку захворюваність зросла на 63 %, поріг перевищено на 48 %. В районах зареєстрована активність різної інтенсивності, епідемічний поріг перевищено у Володимир-Волинському районі (на 50 %), Ківерцівському районі (+26 %), Любешівському районі (+16 %) та Луцькому районі (+15 %), на усіх інших територіях зберігається передепідемічний рівень активності.

Попри канікули, за останній тиждень кількість захворілих дітей збільшилась на 34 % і становить 3,4 тис. проти 2,5 тис. попереднього тижня.

Понад 2 % від загальної кількості захворілих госпіталізовані, переважно це дорослі особи (80 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіли понад 120 тис. волинян – це майже 12 % населення області.

Протягом останнього тижня протестовано близько 100 хворих, вірусів грипу не виявлено, натомість в Україні визначені віруси грипу А не субтиповані.

В області встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи: риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси,  аденовіруси та бокавіруси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів