Поділитись:

Варварське кронування дерев тепер і в Ківерцях: місцеві нарікають на роботу комунальників (фото)

Середа, 24 березня 2021, 17:15

У Ківерцях комунальники надмірно обрізали дерева. 

Про це у соцмережах пишуть мешканці містечка. За їх словами, комунальники кронували дерева, але зробили це занадто. Так, що від них лишилися самі стовбури. 

"Хто там каже, що обрізаємо по-європейськи? Фото не з інтернету, а від друзів, що там живуть! Там точно по-європейськи, а у нас просто "КРАСІВО". Голово ОТГ, вимагаємо припинити! Уся інформація для наведення порядку у даному питанні Вам надана! Тому я не є із когорти "писака"!" – обурено повідомила фейсбук-користувачка Наталка Холянівська

У коментарях під дописом думки користувачів розходяться. Дехто обурюється, що дерева занадто сильно обрізають, а хтось навпаки дратується через надмірну увагу до такої "буденної" теми. 

Міський голова Ківерців Олександр Ковальчук пояснює, що цього року дерева так кронували, бо це почали компанія "Укртелеком" і енергетики. На початку розмови із журналістами ІА "Конкурент" очільник міста говорить, що технологію змінювати не збирається, однак вже за дві хвилини кардинально міняє свою думку. 

"Кронування дерев як є, так і буде. Воно буде обрізатися так само, як і обрізається, бо не ми це почали. Почали "РЕСовці", почав "Укртелеком". Вони так обрізали, а я це доводжу до логічного завершення. Вони десь там обрізали три дерева, там п'ять дерев... Ніхто зі мною цього не погоджував. 

На наступний рік ми теж будемо переглядати технологію кронування. Коли у нас буде бюджет більший, техніка. Я не мав змоги виділити з бюджету на кронування дерев більше мільйона двісті. Ми обрізаємо силами, які будуть дешевші. 

Я буду переглядати технологію. 100% крона буде більша. І вже на слідуючих вулицях, які ми будемо кронувати з понеділка, будемо обрізати з більшими відростками. Але обрізати будемо однозначно, бо вони заважають і освітленню, і інтернету", – каже Олександр Ковальчук. 

До слова, у Луцьку нещодавно після численних скарг громадських активістів змінили технологію кронування дерев. Тепер у місті можна обрізати не більше третини крони. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів