Поділитись:

На Волині організують цілодобовий моніторинг пожеж в екосистемах

Середа, 24 березня 2021, 08:00
На Волині організують цілодобовий моніторинг пожеж в екосистемах

Волинь готова до пожежонебезпечного періоду.

Про це стало відомо під час засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка відбулася сьогодні, 23 березня 2021 року, – інфоормує Волинська ОДА. 

На Волині розпочинається пора, коли виникають пожежі в природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях. Слід відзначити, що у 2020 році на території Волинської області зафіксовано 462 пожежі сухої рослинності на загальній площі понад 690 га. Також виникли 31 загоряння торфу на загальній площі понад 70 га, 1 пожежа на сільгоспугідді на площі 0,8 га та 89 пожеж в лісових масивах на загальній площі майже 90 га.

На Волині організують цілодобовий моніторинг пожеж в екосистемах

Відтак задля запобігання та протидії надзвичайних ситуацій у літній період 2021 року, члени комісії затвердили ряд заходів з попередження та ліквідації пожеж.

Як зазначив начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, згідно з планом в області буде організовано цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах та налагоджено обмін оперативною інформацією. Також на випадок виникнення масштабного загоряння в природних екосистемах в управлінні вже створено резерв пально-мастильних матеріалів для забезпечення дій пожежно-рятувальних підрозділів на початкових етапах гасіння.

Повідомили, що у разі переростання пожеж лісів, торфовищ і сільгоспугідь до рівня надзвичайної ситуації, буде застосовано максимальну кількість сил і засобів цивільного захисту області та визначено посадкові майданчики для вертольотів Мі-8МТ, яких будуть залучати для гасіння. Також проводяться регулярні навчання пожежно-рятувальних підрозділів управління ДСНС України в області та Волинського ОУЛМГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024