Поділитись:

Волинські лісівники готуються до сезону пожеж

Вівторок, 16 березня 2021, 11:49
Волинські лісівники готуються до сезону пожеж

фото ілюстративне

У державних лісогосподарських підприємствах Волині уже активно готуються до пожежного періоду. Проводяться організаційні наради, триває перевірка техніки та обладнання, формуються запаси паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Безпосередньою охороною лісових масивів на Волині займається 973 працівників державної лісової охорони, в тому числі 582 майстрів лісу.

Для  боротьби  з  лісовими  пожежами по Волинському ОУЛМГ в  2021 році функціонує 21 лісова пожежна станція, 52 пожежно-спостережних вишки, з них 36 обладнані системою телевізійного нагляду за лісовими масивами, 45 пожежних  автомобілів, гусенична пожежна машина високої прохідності, 45 мотопомп, 11 лісопожежних модулів, 20 пожежних  цистерн, професійні квадрокоптери,  129 колісних  тракторів з плугами типу ПКЛ -70 та інше  протипожежне  обладнання та засоби пожежогасіння.

Зважаючи на те, що переважно їх причиною є підпали сухої трави населенням, основою заходів є проведення роз’яснювальної роботи.

Інформація на протипожежну тематику постійно розміщується у ЗМІ, на сайті управління, в соцмережах.

Зустрічі у громадах, під час патрулювань лісів – також перевірена традиційна практика.

Паралельно в області лісівники щороку розробляють спільні з рятувальниками комплексні заходи для запобігання виникненню пожеж та додержання вимог правил пожежної безпеки в лісах області. 

Державна лісова охорона у пожежонебезпечний період проводить цілодобові рейди, виявляючи порушників правил пожежної безпеки. Зокрема у 2020 році проведено 2701 рейдів, під час яких виявлено та притягнуто до відповідальності 138 порушників «Правил пожежної безпеки в лісах України».

Для безперешкодного доїзду техніки протягом 2020 року було влаштовано 5997 км мінералізованих смуг, проведено догляд за діючими в об’ємі 12597 км, поновлено дороги протипожежного призначення.

В області діє 123 великих та 655 малих рекреаційних зон – для якісного відпочинку на природі та можливості розпалювання вогнищ у встановлених місцях із дотриманням необхідних вимог.

Волинянам нагадують: Верховна Рада підтримала законопроєкт, який підвищує штрафи за паління рослинності в екосистемах.

Закон встановлює заборону випалювання з порушенням установленого порядку сухої рослинності у прибережних смугах уздовж річок, морів, морських заток і лиманів, навколо водойм та на островах, у середовищі розмноження та на шляхах міграції тварин. За порушення заборони передбачається адміністративна відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів