Поділитись:

Що треба знати про медогляд абітурієнта

Понеділок, 22 березня 2021, 19:31
Що треба знати про медогляд абітурієнта

Для вступу у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібна довідка № 086/о. Це – єдиний медичний документ для подання до приймальних комісій навчальних закладів всіх рівнів акредитації.

Про це розповіли в Національній службі здоров'я України. 

Довідку № 086/о можна отримати у лікаря первинної ланки, з яким у дитини укладена декларація. Але спочатку сімейний лікар призначає необхідні обстеження, аналізи та консультації у вузьких спеціалістів та видає електронні направлення на їх проходження.

Сімейний лікар заповнює довідку на підставі записів у медичній карті, зроблених щеплень, а також результатів всіх обстежень, потрібних для оцінки стану здоров’я абітурієнта. Результати лабораторних досліджень, які проведені більше як за місяць, а флюорографічного – більше ніж один рік до дати видачі довідки, не дійсні.

Вузькі спеціалісти вносять у довідку висновки про стан здоров’я абітурієнта власноручно та завіряють записи особистими печатками, штампами-кліше і підписом.

Перед вступом у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібно пройти таких лікарів та обстеження:

  • хірург;
  • невропатолог;
  • окуліст;
  • отоларинголог;
  • флюорографія;
  • інших спеціалістів, призначених сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом.

Пройти консультації у вузьких спеціалістів безоплатно можна у всіх поліклініках, які уклали договір із НСЗУ за напрямом амбулаторної допомоги. Із направленням лікаря первинки в таких закладах медогляд буде безоплатним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів