Поділитись:

Учнів 4-х та 9-х класів цього навчального року звільнили від ДПА

Середа, 17 березня 2021, 20:50
Учнів 4-х та 9-х класів цього навчального року звільнили від ДПА

фото ілюстративне

Учнів 4-х та 9-х класів у 2020/2021 навчальному році звільнили від проходження державної підсумкової атестації.  

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

"Рішення ухвалено у зв’язку з установленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р "Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації", – зазначає МОН.

Таке рішення ухвалили у зв’язку із пандемією коронавірусу.

Кожен учень має пройти ДПА з державної мови, математики та інших предметів, окрім випадків, визначених законодавством. Проте здобувачів освіти, які проживають у зоні надзвичайної ситуації природного та техногенного походження, звільняють від атестації за рішенням МОН або місцевих органів управління освітою. 

"Зважаючи на це, МОН звільнило від проходження державної підсумкової атестації здобувачів закладів загальної середньої освіти 4-х і 9-х класів у 2020/2021 навчальному році", – повідомляють на сайті.

У відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, потрібно буде зробити запис "звільнений(а)".

"Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19", – йдеться у повідомленні.

Рішення набуде чинності, коли його опублікують в "Офіційному віснику України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів