Поділитись:

Луцькі перевізники "сфолили". Влада показала "жовту картку" (деталі)

Середа, 17 березня 2021, 13:15

У Луцькій міській раді заслухали звіти перевізників щодо виконання умов договорів на здійснення перевезень у громадському транспорті. Роботу усіх визнали незадовільною. 

Це відбулося у середу, 17 березня, під час засідання виконавчого комітету. 

Так, незадовільною визнали роботу ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД (маршрути № 1, 2, 8, 10, 12, 22, 22а), ТОВ «Фавоній плюс» (маршрут №32), ФОП Федік Л.Г. (маршрут №28), ФОП Макарчук М.П. (маршрути №3,9), ФОП Кубовий Б.А. (маршрути №26, 26а), ФОП Михалюк Ю.П. (№11), ФОП Кашуба Т.І. (маршрут №11), ФОП Тимощук М.С. (маршрут №31). 

Серед головних порушень перевізників – неналежний відсоток виконання графіку руху та обіг готівки у траспорті. Під час доповідей міський голова Ігор Поліщук просив кожного перевізника пояснити, чому у маршрутках доволі високий відсоток розрахунку не е-квитком чи банківською картою. 

Директор товариства з обмеженою відповідальністю ВТП «Санрайз» ЛТД Микола Лисеюк зазначив, що боротьба з готівкою ведеться Зокрема на підприємстві було створено службу контролю ще з перших днів запровадження нової системи. 

"Ми робимо все можливе. Є прикрий факт, але завдяки спільним зусиллям з ЛПЕ цей відсоток зменшився", – зазначив він.  

На думку представника "ФОП Федік Лілії Григорівни" Василя Федіка, проблеми, які наявні у роботі маршруток, можна вирішити, напрацювавши спільний комплекс дій влади та підприємців. На це йому відповів міський голова Ігор Поліщук:

“Комплекс буде таким: розірвання договору з перевізником у разі невиконання його умов. І до побачення. Я думаю, що тоді ситуація покращиться”. 

Мер зазначив, що на маршрутах перевізника близько 33% оплат здійснюється готівкою. Василь Федік пояснив це так:

"В один день ми пробували з шостої до восьмої години, щоб водії не брати готівку, але далі вони не витримали". 

Такі слова обурили Поліщука:

"Вони мають якусь залежність, потребують терапії? Не надавайте нам таких відповідей". 

ФОП Макарчук Микола Петрович обслуговує маршрути №3 та №9. Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що на перевізника надійшло 29 скарг від лучан – найбільше серед усіх. 

"Це ваш автобус їздив з дірявою підлогою? Ви взагалі не перевіряєте транспорт на предмет технічної справності? Ви не розумієте, що з такими поломками автобус не можна випускати на маршрут?" – звернувся мер до доповідача. 

Микола Макарчук зазначив, що діру спеціально пробили двоє пасажирів.

"Сіли двоє “козаків”, щось вони там почали і водій зробив їм зауваження. Вони не захотіли платити, а він сказав, щоб виходили. То вони взяли та й влупили йому двічі, сфотографували та викинули в інтернет", – сказав він. 

Разом із цим перевізник сказав, що відеонагляду в автобусі нема. До поліції він вирішив не звертатися. На запитання про те, чому у транспорті 39,7% поїздок оплачують готівкою, Макарук відповів коротко:

"Стараюся. Я заключив договір з ЛПЕ і сам перевіряю".  

Разом із цим роботу підприємця Миколи Тимощука, який працює на маршруті №31, виділили на фоні інших. Зі слів Поліщука, у його автобусах лише 24,2% пасажирів оплачують готівкою. Перевізник зазначив, що сам працює водієм і тому посилено контролює це питання.  

У підсумку роботу всіх перевізників визнали незадовільною. 

“Сьогодні роботу усіх восьми перевізників, які працюють у нас в місті, ми визнали незадовільно. Це має бути попередженням для них: така робота нас не влаштовує.

Маршрутки із підлогою, що провалюється, не влаштовують лучан. Робота маршруток, в яких на ходу відвалюються колеса (25 лютого в однієї з маршруток відвалилося одразу два колеса!) лучан та мешканців територіальної громади не влаштовують. Обіг готівки нас не влаштовує. Робіть висновки”, – сказав Ігор Поліщук та попросив за тиждень проінформувати про роботу з покращення роботи перевізників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів