Поділитись:

За добу жертвами шахраїв стали понад десяток волинян

Вівторок, 16 березня 2021, 16:25
За добу жертвами шахраїв стали понад десяток волинян

Упродовж минулої доби на Волині правоохоронці зафіксували понад десяток шахрайств.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Аферисти різними способами намагаються заволодіти коштами волинян. Так, вчора, 15 березня, до поліції звернувся 46-річний мешканець Ковельського району. Він розповів, що минулого року придбав ліки на одному із сайтів. Цьогоріч же йому зателефонували невідомі та повідомили, що сайт, на якому робив замовлення, є фіктивним, а ліки – неякісні. Чоловіку запропонували допомогу в отриманні грошової компенсації, за це потрібно було заплатити. Заявник погодився і переказав майже 140 тис. грн на різні рахунки. Після цього зв’язок із шахраями перервався.

31-річний мешканець Володимир-Волинського району через одну з інтернет-платформ придбав мотоцикл. Гроші – понад 20 тис. гривень – перерахував наперед, а в поштовому відправленні виявив не транспортний засіб, а будівельні блоки.  

Під час оформлення заявки на придбання телевізора в інтернеті 23-річний лучанин повідомив усі дані своєї банківської карти, внаслідок цього з його рахунку зняли чотири тисячі гривень, а продавець техніки на зв’язок більше не вийшов.

За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Нині поліцейські встановлюють причетних до вчинення правопорушень осіб.

Поліція вкотре закликає громадян діяти обдумано у різноманітних ситуаціях:

  • здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера;
  • користуйтеся доставкою з післяплатою;  
  • критично ставтеся та перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють невідомі телефоном;
  • ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг; 
  • не розголошуйте свої дані, навіть якщо про це просить працівник банку, краще самостійно зателефонувати у відділення. Якщо фінансовій установі потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви стали жертвою шахраїв – негайно повідомте про це у поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів