Поділитись:

Плов та міні-референдум: у центрі Луцька згадують річницю анексії Криму (фото)

Вівторок, 16 березня 2021, 12:25

У центрі Луцька проводять пам'ятні заходи до річниці анексії Криму. 

Студентська рада Волині спільно з луцькою спільнотою кримських татар організувала заходи, які повинні нагадати українцям, що боротьба за Крим все ще триває. 

У вівторок, 16 березня на Театральній площі встановили два тенти. Під одним готують символічний кримський плов, а під іншим триває "жартівливий" референдум від луцьких студентів. 

"Насправді, час іде, і питання Криму все більше забувається. Наша громадська організація наголошує на тому, що деякі речі не можна забувати. Потрібно робити щось голосне, щоб люди пам'ятали. Поки український Крим не визнаний російським міжнародною спільнотою, і боротьба ще триває", – каже голова студентської ради Волині Віталій Сніжко.

У студентському "референдумі" всього одне запитання: чи підтримують лучани приєднання Чорноморського флоту РФ до флоту України. Його результати мають показати всю абсурдність того, що відбулося в Криму сім років тому. 

"Це жарт своєрідний, щоб показати всю абсурдність і неспроможність того референдуму, який відбувався у Криму в 14-му році. Ми хочемо показати, що ми так можемо будь-яке питання підняти на референдум, і просити для нього міжнародного визнання. Хоча, насправді, деякі навчальні заклади доволі серйозно відреагували на наші запитання, мовляв "як так, вони ж не зможуть приєднати". Але ви справді думаєте, що якщо лучани проголосують на референдумі, то флот націоналізується в український?" – підсумовує Сніжко.

Тим часом поруч громада кримських татар Луцька готується робити плов. Розкладають багаття, нарізають цибулю, дістають великий котел, з якого можна нагодувати пів Луцька. Це особливий плов, який вони готували удома. Вже сім років його готують за межами півострова. У обласному центрі Волині живе три сім'ї кримських татар.

"Ми не хочемо, щоб люди забували. Потрібно нагадати, що цей референдум був незаконним, що він проходив всупереч українському законодавству. Це все свавілля Росії", – каже Гульнара Сулейманова.

На великому екрані в центрі Луцька показують документальні фільми про Крим. Далі у програмі – частування пловом та вільний мікрофон. Ближче до вечора студенти підсумують так званий "референдум у Луцьку". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024