Поділитись:

На Волині розглядають можливість зважування фур на ходу

Вівторок, 16 березня 2021, 09:31
На Волині розглядають можливість зважування фур на ходу

Руйнація доріг через перевантажені фури – проблема Волині, вирішувати яку необхідно не тільки на обласному рівні, але і на рівні всієї держави. Навіть при встановленні систем зважування великогабаритних авто і виявлення порушень, наразі немає чіткого законодавчого механізму щодо притягненню винних до відповідальності. 

На цьому наголосив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. 

Із його слів, в облраді опрацьовували пропозицію щодо вирішення проблеми від представників підприємства «Світлофор сервіс» із Дніпра. Вона полягає в облаштуванні систем зважування автотранспорту на ходу. Датчики встановлюють в покритті асфальту. Машина зважується одразу при переїзді, а вся інформація про транспортний засіб та надмірний вантаж одразу передається на сервер.

«Пропозиція цікава, але потребує детального вивчення. Адже Волині необхідно десятки таких систем на в’їздах. Вартість цих систем чимала і тільки у співпраці з громадами і з залученням бюджетів усіх рівнів проект може отримати необхідне фінансування. Наразі голови територіальних громад Волині отримали матеріали для вивчення і збору інформації. В подальшому зведемо всі дані, проаналізуємо переваги та ризики і будемо вирішувати, наскільки ця ідея реальна для втілення у нашій області», – зазначив Недопад у фейсбуці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів