Поділитись:

Як виглядали римські імператори за життя

Вівторок, 16 березня 2021, 00:27

Історія створення даного проекту почалась рік тому, коли Харун Бінус був студентом першого курсу фармацевтичного факультету університету Тунісу. В навчальних цілях він шукав кольорові реконструкції облич римських імператорів. Коли виявив, що таких нема -  вирішив створити зображення самостійно.

Про це пише ІА "Конкурент" з покликанням на boredpanda.com.

У Бінуса не було досвіду роботи з комп'ютерним моделюванням та відтворенням людського обличчя, тому він заручився підтримкою свого друга Даніеля Вошарта. Так, за допомогою штучного інтелекту їм  вдалось відтворити реальний вигляд римських імператорів.

1.Адріан

2.Август

Проект містить понад 60 зображень римських імператорів у хронологічному порядку і для його реалізації знадобилось 8 місяців. Для створення кожного знімку Харун та Данеіль зіставляли зображення кам'яних бюстів, щоб досягти максимально реалістичного вигляду імператорів.

3.Авреліан

4.Каракалла

Проект відтворення зовнішнього вигляду римських імператорів став продовженням попередніх робіт. Гаруну доводилося проводити багато досліджень і детально задокументовувати свою роботу, оскільки пошук певних фізичних характеристик займав багато часу. Він вивчав усі доступні біографії римських імператорів та їх трактати. 

5.Калігула

6.Коммод

Гарун зазначив, що інформації про імператорів 3 і 4 століття було вкрай мало, тому він шукав ДНК нащадків римських імператорів, доступних на Artbreeder, а також загальні риси людей з відповідних регіонів. Таким чином, він знайшов найбільш відповідний тон шкіри, колір очей. Це в свою чергу приблизило до створення зображень, що максимально відповідають  дійсності тієї часової епохи.

7.Луцій Вер

8.Діоклетіан

9.Константин І Великий

Під час навчання у Лозанні, Швейцарія, Гарун захоплювався усім, що хоч трохи було дотичним до Римської імперії. З роками інтерес перетворився на хобі і тому довгі години читання книг та досліджень виявились надзвичайно корисними. Гарун шукав якомога більше бюстів кожного імператора і накладав їх у Photoshop, намагаючись простежити повторювані риси обличчя. Потім він пофарбував волосся, шкіру, очі та переніс зображення на платформу для штучного інтелекту.

10. Флавій Клавдій Юліан

11.Марк Аврелій

12.Клавдій II Готський

Даніель розповів, що Септимій Северус був найскладнішою фігурою для відтворення: "Коли у імператора багато волосся і красива борода, то  для мене це означає велику проблему, бо треба більше попрацювати, оскільки штучний інтелект добре справляється з обробкою обличчя, але не з кучерявим волоссям. " Також художник зізнався, що його улюбленцем став Август, який був першим римським імператором, бо " він був і робив як людина".

13.Гета

14.Гордіан I

15.Публій Квінтілій Вар

16.Клавдій

17.Дідій Юліан

18.Макрін

19.Тацит

20.Александр Север

21.Тиберій

22.Флоріан

23.Гордіан II

24.Нерон

25.Нумеріан

26.Пертінакс

27.Констанцій I

28.Максимін Фракієць

29.Ліциній

30.Тит

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
24 березня 2024
14:35
23 березня 2024
13:20
21 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024