Поділитись:

У Йорданії загинуло вісім COVID-пацієнтів через припинення подачі кисню

Неділя, 14 березня 2021, 04:32
У Йорданії загинуло вісім COVID-пацієнтів через припинення подачі кисню

фото ілюстративне

У Йорданії в одній з державних лікарень міста Ес-Салт загинули вісім пацієнтів, які хворіли на коронавірус. Причина загибелі – припинення подачі кисню у відділення інтенсивної терапії.

Як повідомляє "Суспільне" з посиланням на Euronews, стан ще кількох пацієнтів оцінюється як критичний.

За даним фактом вже ведеться розслідування. На тлі цієї трагедії міністр охорони здоров'я Йорданії Незір Убейдат на вимогу голови уряду подав у відставку. Він заявив, що бере на себе моральну відповідальність за цей інцидент і висловив співчуття сім'ям загиблих. За словами міністра, початкове розслідування показало, що шість смертей були викликані годинною перервою в подачі кисню в палати.

Повідомляється також, що біля лікарні родичі загиблих і мешканці міста влаштували акцію протесту. Туди направили підкріплення силовиків, які взяли будівлю під охорону. За даними видання, зараз у Йорданії спостерігається сплеск зараження COVID-19, який в основному пов'язаний зі швидкою передачею британського варіанту вірусу. З початку пандемії в країні підтвердили понад 465 тисяч випадків COVID-19, від хвороби померли понад 5,2 тисячі людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів