Поділитись:

ВООЗ запевняє, що жодної смерті від вакцин проти коронавірусу не фіксували

П'ятниця, 12 березня 2021, 17:39

У ВООЗ відреагували на заборону низки європейських країн препарату AstraZeneca та заявили, що станом на 11 березня у світі не виявлено випадків смерті, спричинених вакцинами проти коронавірусу. 

Про це йдеться у заяві організації, пише ТСН. 

"Станом на 9 березня від початку пандемії було введено понад 268 мільйонів доз вакцин проти COVID-19. Такі дані надали ВООЗ національні уряди. На сьогодні не виявлено випадків смерті, спричинених вакцинами COVID-19", – йдеться у заяві.

У ВООЗ також наголосили, що, попри заборону деякими країнами використовувати вакцину AstraZeneca, поки триває розслідування випадків тромбоемболічних випадків, вона може продовжувати вводитися. Більше того у Європейському агентстві з лікарських засобів заявили, що користь вакцини продовжує перевищувати її ризики.

Також зазначається, що глобальний консультативний комітет ВООЗ з питань безпеки вакцин (GACVS) систематично розглядає повідомлення, що стосуються безпеки вакцин, і проводить зустрічі кожні два тижні. Комітет ретельно вивчає нинішні повідомлення з приводу вакцини AstraZeneca.

"Як тільки ВООЗ отримає повне розуміння цих подій, громадськість буде ознайомлена з отриманими результатами і будь-якими змінами в поточних рекомендаціях", - йдеться у заяві організації.

Нагадаємо, щонайменше дев'ять європейських країн припинили використання вакцини AstraZeneca (деякі повністю, а інші лише окремі партії) до подальшого дослідження препарату. Це сталося після появи даних про утворення тромбів у деяких щеплених і смертельного випадку в Австрії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів