Поділитись:

Ловили сітками: на Волині рибалок оштрафували майже на 500 гривень

Четвер, 11 березня 2021, 12:27
Ловили сітками: на Волині рибалок оштрафували майже на 500 гривень

У період з 1 до 9 березня інспектори Волинського рибпатруля провели 7 рейдів та викрили 10 порушень природоохоронного законодавства. З них дев’ять – за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та одне – за грубе порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП).

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

«За даний період на порушників накладено 459 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили в порушників 1 од. заборонених знарядь лову», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Так, 2 березня викрили грубе порушення правил рибальства на озері Домашнє Ковельського району – чоловік ловив рибу сітним знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства. Порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. На особу оформили адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилученили.

А 3 березня на водоймі поблизу смт Локачі Володимир-Волинського району викрили порушника Правил рибальства. На громадянина складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Аналогічні порушення рибальства викрили на р. Західний Буг поблизу с. Литовеж Володимир-Волинського району. На порушників оформили протоколи про адмінправопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

З рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів