Поділитись:

NASA планує відправити першу жінку на Місяць

Вівторок, 09 березня 2021, 05:12
NASA планує відправити першу жінку на Місяць

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) планує висадити першу жінку на Місяць в найближчі десять років.

Про це пише "Українська правда".

За словами першої жінки керівника Центру космічних польотів ім. Маршалла Джоді Сінгер, жінки у HASA пройшли довгий шлях, проте набагато далі вони підуть, "якщо ракета, яку вони будують, зможе доставити першу представницю їхньої статі на Місяць". 

Сінгер додала, що як тільки прийшла до агенства, то була одна із небагатьох жінок-інженерів, хто керував програмою "Артеміда" (програма щодо відправки людей на Місяць - ред). 

Планується, що в її рамках на Місяць висадять 9 жінок та 9 чоловіків. Проте реалізація програми затримується через нестачу фінансування

Керівниця космічних запусків NASA Чарлі Блеквелл-Томпсон розповіла, що нова місія здійснюватиметься на новому кораблі.

«Найпотужніша з коли-небудь створених ракет називається Space Launch System або SLS. У розробці вже десять років, але вона ще не злітала; і тільки один раз запустила свої чотири головні двигуни під час випробувань», – розповіла вона.

Наразі дійсно важко сказати, коли перша жінка ступить на Місяць. Експрезидент США Дональд Трамп поставив це за мету на 2024 рік, однак інсайдери сприяли його ініціативу як нереалістичну. Президент Джо Байден ще не встановив розкладу, однак його адміністрація високо оцінила проєкт «Артеміда».

Запуск в межах «Артеміди» відбуватиметься з випробувального майданчик стенді в Міссісіпі – того ж, який використовувався для місій «Аполлон».

На Місяці зараз знаходиться шість американських прапорів, по одному за кожне приземлення Apollo. Останній прапор на місячній поверхні – китайський, який минуло річ залишив посадковий апарат-робот, який зібрав зразки і повернув їх на Землю. В кінцевому підсумку Пекін планує відправити туди космонавтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів