Кільця, мости, дворівневі розв'язки: у Луцьку вдосконалюють схему руху (фото)

Четвер, 04 березня 2021, 18:10

У Луцьку відбулося чергове засідання робочої групи з організації дорожнього руху. Воно було досить плідним, попри гарячі дискусії з окремих питань.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав депутат Луцької міської ради від Громадянського Руху «СВІДОМІ»  Михайло Наход.

За словами обранця громади, закінчується робота з обговорення схем на конкретних перехрестях та розв’язках міста і робоча група поступово переходитиме до формування порядку черговості замовлення проєктів на конкретні ділянки.

Михайло Наход, депутат Луцької міської ради від Громадянського Руху «СВІДОМІ»

Михайло Наход поділився деякими цікавими ідеями та можливими рішеннями, які обговорювались, і можуть у найближчі роки бути реалізованими:

  1. Два нових кільця з відповідною розміткою та дорожньою інфраструктурою в районі заводу Кромберг & Шуберт та «Нового» ринку: перше – на перехресті Львівська – Окружна, друге – на перехресті Окружна – Станіславського;
  2. Ще одне кільце на виїзді з міста в сторону Ковеля для уникнення аварійних ситуацій на перехрестях Ковельська – Боголюбська та Ковельська – Левадна;
  3. Вдосконалення проїзду на перехресті Набережна – Яровиця, зокрема, дві смугу наліво при спуску на Набережну і одна смуга для проїзду направо без зупинки на світлофорі. У далекій перспективі тут може бути дворівнева розв’язка типу «лист конюшини» з мостом через Стир та виходом на вулицю Левадну прямо з Яровиці;
  4. Повноцінні 2 смуги руху при виїзді з Яровиці на кільце біля «Променя» та вул. Винниченка;
  5. Двосторонній рух по вул. Парковій в сторону вул. Глушець, але лише з поворотом направо з Паркової на Глушець. Це тимчасове рішення швидше за все буде впроваджене ще цього року, коли розпочнеться реконструкція проспекту Волі.

Додатково обговорили:

  • Встановлення світлофору на перехресті вул. Конякіна та вул. Федорова (уже замовлено проєкт);
  • Встановлення світлофору на перехресті пр. Відродження – вул. Кривоноса. Уже замовлено проєкт, очікується виконання робіт з встановлення світлофору на умовах співфінансування з Підгайцівською громадою та бізнесом, що споруджує житло поряд з цією ділянкою дороги;
  • Зміну роботи циклограми світлофорів на перехресті вулиць Відродження – Ветеранів – Писаревського для безпечного переходу через дорогу школярів та інших пішоходів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: