Поділитись:

Укрзалізниця планує придбати 100 пасажирських вагонів

Середа, 03 березня 2021, 02:51

фото ілюстративне

Українська залізниця оголосила тендер на придбання 100 пасажирських вагонів. Потенційних постачальників шукають як в Україні,так і за кордоном.

Про це повідомляє "Укразалізниця" з посиланням на "Центр транспортних стратегій".

Укрзалізниця оголосила тендер через систему «Prozorro.Публічні закупівлі» на придбання 100 пасажирських вагонів загальною вартістю 3,044 млрд грн і розіслала комерційну пропозицію потенційним постачальникам – виробникам пасажирських вагонів в Україні й за кордоном – у рамках запланованої їх закупівлі на 2021 рік. Тендер оголошено 25 лютого зі строком подачі заявок до 30 березня, аукціон призначено на 5 травня.

"У грудні ми спеціально провели опитування серед наших пасажирів, провідників та залізничних активістів, щоб зрозуміти, які нововведення у нових вагонах є найбільш очікуваними. З понад 1000 пропозицій ми сформували 94 групи побажань, які проаналізували разом з постачальниками, зробили акцент на якісних змінах, які можливо внести без суттєвого відтермінування поставки, і внесли до технічного завдання" – коментує Олександр Перцовський, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці.

Серед 8 найбільш затребуваних нововведень:

  1. розетки та USB біля кожного місця;
  2. сучасна система кондиціонування;
  3. адаптовані елементи для маломобільних;
  4. лінолеум;
  5. збільшений обсяг багажного відділення;
  6. відеоспостереження;
  7. вакуумні туалети;
  8. зручне регулювання освітлення.

Зокрема, за його словами, комерційну пропозицію отримали вже Крюківський вагонобудівний завод, Харківський вагонобудівний завод, компанії Siemens та Pesa, білоруські вагонобудівники. 

Олександр Перцовський нагадав, що у державному бюджеті на 2021 рік заплановано виділення 4,2 мільярди гривень на оновлення пасажирського господарства УЗ, зокрема, закупівлю пасажирського рухомого складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів