Поділитись:

"Укрзалізниця" виділить 10 мільярдів на ремонт потягів

Середа, 24 лютого 2021, 01:13
«Укрзалізниця» виділить 10 мільярдів на ремонт потягів

"Укрзалізниця" цього року виділить, 10 мільярдів гривень на оновлення рухомого складу, та ще  4 мільярди - на інфраструктуру.

Про це голова правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак розповів під час форуму "Україна-30. Інфраструктура", - пише  "Економічна правда".

За його словами, цьогоріч на маршрути можуть повернутися швидкісні двоповерхові поїзди Skoda, які 4 роки стояли "під парканом". У планах також модернізувати до 50 секцій приміських поїздів, тобто близько 9-10 "електричок". 

"Усі ці роки приміський транспорт був поза фокусом уваги і, порівнюючи з іншими активами Укрзалізниці, є на сьогодні найбільш зношеним — 95% зношеності парку приміських поїздів", - зазначив Жмак.

Також він нагадав, що цього року вперше за часи незалежності уряд виділив УЗ близько 4 млрд грн бюджетних коштів на оновлення вагонів та інфраструктури. "Сподіваємося, що ці кошти буде своєчасно надано Укрзалізниці, щоб ми змогли придбати 85 пасажирських поїздів та модернізувати 200 км колій", — зазначив він.

Власні кошти, як додав Жмак, Укрзалізниця передусім планує інвестувати в інфраструктурні ділянки, де існують обмеження швидкості до 20 км на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів