Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 1 березня

Понеділок, 01 березня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 1 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших луцьких новин за сьогодні, понеділок, 1 березня.

Про масштабну контрабанду «дипломатів», яких затримали в «Ягодині»

Двох співробітників посольства України в Польщі затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. «Дипломати» намагалися перевезти до Європейського Союзу:

  • 140 тис. доларів;
  • 67,2 тис. євро;
  • 11,6 тис. польських злотих;
  • майже 16 кг виробів із золота, орієнтовною вартістю 15 млн грн;
  • тютюнові вироби на 1,5 млн грн за цінами чорного ринку.

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 1 березня

Про початок запису на вакцинацію проти коронавірусної інфекції COVID-19 і як це зробити

В Україні 1 березня розпочав роботу сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусної інфекції COVID-19. Записатися на вакцинацію можна:

  • через додаток «Дія»;
  • портал «Дія»; 
  • контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

Зокрема, голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ», депутат Луцької міської ради Тарас Шкітер скористався додатком «Дія», аби записатися на вакцинацію

Про те, коли водіїв штрафують муніципали, а коли – патрульні

У дні роботи автобазару – в четвер та неділю – водіїв, що порушують правила паркування на вулицях Єршова, Карбишева та Індустріальній, штрафують. Про відмінності функцій патрульних та інспекторів паркування розповів очільник волинських патрульних Андрій Крутень.

Про те, що "СВІДОМІ" стали на захист Сергія Стерненка

Після того, як Сергія Стерненка засудили до понад семи років позбавлення волі, голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутат Луцької міської ради Тарас Шкітер підписав звернення до Президента України щодо незадовільного стану судової системи в Україні. Оскільки Луцькрада не підтримала проєкт звернення до Володимира Зеленського щодо забезпечення об’єктивного розгляду справи Стерненка, депутати вирішили надіслати окремий лист як "прояв політичної позиції".

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 1 березня

Про те, чи задоволені лучани роботою CityCard

Вже понад рік у Луцьку працює безготівкова система оплати. Проте, за офіційними даними, близько половини лучан продовжують розраховуватися готівкою. Лучани розповіли про переваги й недоліки е-квитка.

А ще сьогодні була відсутня можливість поповнення електронних квитків через мобільний додаток та особистий кабінет.

Про те, як боксерський "спаринг" закінчився смертю

Двоє хлопців вирішили провести імпровізований боксерський спаринг. Нічна розвага не минула безслідно. Зранку у хлопця почалась нудота, він тримався за голову і скаржився на біль, таблетки не допомагали. Юнак весь час спав, а приблизно о 15 годині у нього посиніли губи, штучне дихання не допомагало, дії трьох бригад медиків екстреної медичної допомоги виявились безсилі. Його суперника визнали винним у вбивстві через необережність. 4 роки та 6 місяців він проведе у місцях позбавлення волі. Окрім цього, він повинен сплатити батькам померлого 500 тисяч гривень моральної шкоди.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів