Поділитись:

Вакцинація на Волині: скількох медиків щепили від COVID-19

П'ятниця, 26 лютого 2021, 18:40
Вакцинація на Волині: скількох медиків щепили від COVID-19

26 лютого мобільна бригада з вакцинації від COVID-19 щеплює працівників Луцького клінічного пологового будинку та центру екстреної медицини.

Про це розповіла головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко, – повідомляє Суспільне.Волинь.

У перший день вакцинації 25 лютого вакцинували 39 медиків з 70 запланованих. Із тих, хто погодився напередодні вакцинуватися, – 20 працівників тимчасового інфекційного госпіталю та 19 медиків обласної інфекційної лікарні.

Скільки медичних працівників цих двох закладів відмовилися від вакцинації, Людмила Рожко не називає, каже: є лікарі, які поки у роздумах.

"Є такі, хто поки що не дали згоду. Ці цифри будуть змінюватися. Але на сьогодні вакцини у нас достатньо для всіх охочих прищепитися. Вакцинація є добровільною, безоплатною", – каже спеціалістка.

За попередніми підрахунками, 26 лютого мобільна бригада запланувала здійснити понад пів сотні щеплень.

Наступного тижня в обласному управлінні охорони здоров'я вже планують розпочати вакцинацію інших категорій населення – йдеться про старших за 80 років волинян. Щоб потрапити у список осіб, які потребують вакцинації, літнім людям радять звернутися до свого сімейного лікаря.

"Зараз проходить навчання наша тренінгова група в Києві, повертається з Києва і проходить навчання для всіх наших працівників 66 тимчасових пунктів вакцинації. Після цього всі пункти можуть залучатися для проведення вакцинації", – розповіла Людмила Рожко.

Точної дати початку вакцинації для категорії 80+ спеціалістка поки не озвучила. Нині в ОДА уточнюють списки на вакцинацію з медичних закладах.

Нагадаємо: вночі 25 лютого у Волинську область прибула перша партія вакцини проти коронавірусної хвороби – 14 200 доз. Першим на Волині щеплення отримав лікар-пульмонолог Олег Яковенко – завідувач інфекційного відділення № 2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 в обласній лікарні. Пізніше Олег Яковенко розповів, як почувається після вакцинації.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів