Поділитись:

Народний синоптик розповів, якою буде весна в Україні

П'ятниця, 26 лютого 2021, 09:30

В Україні поступово повертається тепло. Втім це й не дивно, адже календарна зима добігає кінця.

Якою буде весна, розповів народний синоптик Леонід Горбань, – пише "Апостроф". 

Морозний березень

За розрахунками народного синоптика, дебют весни буде морозним.

"Перші сім днів березня очікуються мінусові температури: 1 і 2 березня буде близько нуля градусів, а з 3 по 7 березня до 5-7 градусів морозу", – зазначає Леонід Горбань.

Втім, зі слів народного синоптика, точно передбачити погодну картину на весь перший місяць весни – завдання не з легких. Він пояснив це тим, що тут грає несподіваний фактор – тонни снігу.

"Дуже багато випало снігу, і він танутиме дуже довго. Танення непередбачуване і не зовсім ясно, наскільки швидко сніг зійде. Хоча в березні є період дощів, і якщо вони підуть – буде проблема. Київська дамба трішки потече. Хоча є така давня народна прикмета: якщо старий новий рік випадає під зростаючий місяць, то чекайте великої води. А в цьому році навпаки: 13 cічня був спадаючий місяць", – пояснив Горбань.

Холодний квітень

Різкого потепління в квітні, на думку народного синоптика, також не варто чекати.

"На початку квітня прораховується нічний "мінус" (1-3 градуси). Середина квітня буде більш прохолодна, а останній тиждень квітня буде також вітряний, прохолодний і з дощами. Інші синоптики говорили, що буде дуже рання весна, але її і близько не буде", – зазначає Леонід Горбань.

Помірний травень

Народний синоптик зазначає, що традиційної травневої спеки цього року не буде.

"Великдень випадає на 2 травня. Сонце посилає на землю 94 хвилі. Не буває 93 або 95. Це свої закони. Відповідно, розрахунок хвиль йде від Пасхи, якого б числа вона не була. Після Великодня йде 5-а хвиля, 17-а хвиля, 33-тя хвиля – це хвилі похолодання. Значить травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде", – підкреслив народний синоптик.

Крім того, Леонід Горбань попередив, що 2021 рік може загрожувати продовольчій безпеці країни.

"2021 рік – рік Сатурна. Очікується самий неврожайний рік з усіх семи років під керуванням планет. А 2024 рік – дуже жорстока посуха. Я дав ці розрахунки до Верховної Ради та Кабміну", – резюмував народний синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів