Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 22 лютого

Понеділок, 22 лютого 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 22 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших луцьких новин за сьогодні, понеділок, 22 лютого.

Про те, що на Волинь приходить весняне тепло

Ніч з 22 на 23 лютого, ймовірно, буде найхолоднішою востаннє цієї зими. Прогнозується -2°C...-7°C. Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповіла синоптикиня Волинського гідромедцентру Надія Голя.

«На цей тиждень погоду буде зумовлювати периферія антициклону, тому істотних опадів до вихідних не очікуємо. Ця ніч буде найхолоднішою», – запевнила вона.

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 22 лютого

Про те, що у Луцьку хочуть збільшити вартість проїзду в автобусах

У міській раді продовжують боротися з оплатою проїзду в міських автобусах готівкою. Сьогодні перевізників попередили: якщо вони не проведуть роботи зі своїми водіями і вони прийматимуть оплату готівкою, то з початку березня міська рада розриватиме з ними договори.

Перевізники ж, своєю чергою, звернулися до влади міста з пропозицією збільшити вартість проїзду до 8 гривень. У міськраді зауважили, що розрахунки перевізників спираються виключно на дані перевезених пасажирів згідно валідації, тобто оплачених електронним квитком. Тому про зміну тарифу, поки є невраховані готівкові кошти, мова поки не може йти.

Про готовність волинян до вакцинації

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу вже їдуть до України з Індії. Тож, більшість з нас вже, без сумніву, задумувався, чи потрібна вакцинація йому.

Наприклад, тільки 48% волинських медпрацівників готові вакцинуватися від COVID-19. Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів головний медик Волині Роман Рудоквас. За його словами, нині усну згоду на вакцинацію дали близько 2 200 медпрацівників. Вони отримають щеплення від коронавірусу, як тільки вакцина прибуде на Волинь. Коли саме це буде, Роман Рудоквас відповідати не береться.

А наші журналісти вирішили розпитати лучан, чи не бояться вони щеплення і що думають про вакцини різного виробництва.

Про те, які «шокуючі факти» про Лесю Українку правдиві, а які – ні

Леся Українка – феміністка, лесбійка, соціалістка, гравчиня ногами на фортепіано та багато іншого. Кожен чув хоча б один із цих "цікавих фактів", які з року в рік все частіше з'являються у тематичних підбірках до дня народження великої письменниці. І чим далі ми в календарі відходимо від цієї дати, тим більше міфів і небилиць про життя Лесі поселяється в головах наївних читачів. 

Ми на ІА "Конкурент" вирішили розвінчати поширені міфи про найвідомішу жінку в українській літературі. 25 воістину пласких запитань ми адресували лесезнавцю, доктору філологічних наук, доценту кафедри української літератури ВНУ імені Лесі Українки Сергію Романову. Відповіді на "шокуючі факти з інтернетів" читайте у нашому матеріалі Коти, вино та сексуальна орієнтація: 25 пласких питань про Лесю Українку.

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 22 лютого

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів