Поділитись:

В Україні створили раду з питань розвитку середньої освіти

Неділя, 21 лютого 2021, 22:40

Володимир Зеленський підписав указ  про створення консультативної ради з питань розвитку освіти.

Про це йдеться на сайті МОН.

Консультативна рада створюється як консультативно-дорадчий орган при главі держави.

Її основними завданнями є:

  • моніторинг сучасного освітнього простору,
  • моніторинг стану реформування системи загальної середньої освіти,
  • аналіз законодавства України в цій сфері.

Рада готуватиме пропозиції щодо доступності та високої якості загальної середньої освіти, прав учасників освітнього процесу, вдосконалення законодавства про повну загальну середню освіту.

«Серед завдань ради - забезпечення інноваційного розвитку загальної середньої освіти, формування компетентностей здобувачів освіти, оцінювання результатів навчання учнів, забезпечення професійного розвитку вчителів, дотримання гарантій держави по оплаті праці, соціального та пенсійного забезпечення, тощо», - йдеться в повідомленні.

Цей орган також буде займатися розвитком державно-приватного партнерства у сфері освіти, сприяти координації центральної та місцевої влади, підприємств і навчальних закладів з розвитку сучасної та безпечної освітнього середовища.

Він може створювати робочі групи для вивчення питань, що належать до його компетенції, і залучати до роботи цих груп представників влади, громадських діячів, вчених тощо.

Президент також затвердив і склад Консультативної ради. Його очолив народний депутат, заступник голови комітету парламенту з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин.

Засідання Консультативної ради є правочинним, якщо на ньому присутні більша частина його складу. За результатами засідання в разі необхідності оформляється протокол, який підписує голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів