Поділитись:

Велика Британія виділить кошти на підтримку українців в Криму

Неділя, 21 лютого 2021, 23:51
Велика Британія виділить кошти на підтримку українців в Криму

Велика Британія виділить  понад 7,2 млн грн (168 тисяч фунтів стерлінгів) на проєкт з поліпшення доступу до важливих послуг для українців, які проживають в окупованому Росією Криму.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Домінік Рааб, - інформує "Громадське".

Він наголосив, що Велика Британія залишатиметься на передовій міжнародних зусиль для припинення окупації півострова.

«Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною у протидії незаконній анексії Криму, і ми будемо продовжувати підтримувати тих, на чиє життя вплинула необґрунтована агресія Росії. Росія намагається приховати свої порушення прав людини, перешкоджаючи доступу міжнародних спостерігачів у Криму», — наголосив Рааб. 

Він розповів, що проєкт реалізують у сусідній Херсонській області. Він має допомогти тим, кому важко дістатися до лікарень або подати документи для отримання українських паспортів.

Також у заяві йдеться, що Велика Британія вітає «Кримську платформу», яка консолідує зусилля міжнародного співтовариства щодо повернення Криму під контроль України.

У МЗС країни нагадали, що Велика Британія внесла майже 700 тисяч фунтів стерлінгів у Моніторингову місію ООН з прав людини, яка здійснює моніторинг та документування порушень прав людини на півострові, а також надає експертизу з прав людини для просування права на справедливий суд для політичних в'язнів у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів