Поділитись:

На Алясці дівчину вкусив за сідниці ведмідь – він заховався у вуличному туалеті

Неділя, 21 лютого 2021, 04:10
На Алясці дівчину вкусив за сідниці ведмідь – він заховався у вуличному туалеті

Фото ілюстративне

Американка Шеннон Стівенс стверджує, що на неї напав бурий ведмідь, коли вона зайшла у вуличний туалет під час відпочинку в Алясці. Пікантність ситуації в тому, що напала тварина на дівчину знизу – тобто ведмідь ховався під кришкою туалетного сидіння.

Про це Стівенс розповіла The Associated Press, передає Громадське.

Сталося все в середині лютого, коли Стівенс разом із братом Еріком та його дівчиною поїхали на відпочинок в Аляску.

«Я вийшла на вулицю, сіла в туалеті – й щось одразу вкусило мене за сідниці. Я підстрибнула й закричала», – пригадує жінка.

На крик дівчини прибіг її брат. Спершу вони подумали, що Шеннон вкусила білка, норка чи інша дрібна тварина. Ерік вирішив перевірити, що ж ховалося в туалеті. Він зайшов туди, прихопивши ліхтарика.

«Я підняв кришку туалетного сидіння, а там на мене дивиться морда ведмедя – от просто на мене, крізь дірку в туалеті», – пригадує Ерік.

Він сказав про це сестрі – й обоє побігли назад до юрти, де жили.

На щастя, рана Шеннон виявилася не дуже серйозною. А наступного дня після пригоди трійця побачила ведмежі сліди довкола юрти. Вони вважають, що тварина пробралася в туалет через щілину внизу на задніх дверях.

На думку біолога Управління з вилову риби й охорони дикої природи Аляски Карла Коха, молоді люди, найімовірніше, натрапили на чорного ведмедя (барибала). Його ж бачив сусід Шеннонів два дні по тому.

Узагалі в цей час ведмеді мали б залягати у сплячку й не турбувати людей. Але, пояснює Кох, тварини часом можуть не добирати достатньо жиру для зимівлі, через що прокидаються й ходять у пошуках їжі. Крім того, збій циклу сну тварин може також спричиняти глобальне потепління.

«Наскільки мені відомо, вона [Шеннон], певно, єдина людина на землі, яку ведмідь поранив у сідницю під час справляння природних потреб у туалеті», – сказав біолог у коментарі місцевому телеканалу KTOO.

А Шеннон уже пообіцяла журналістам надалі щоразу під час відвідування вуличного туалету перевіряти, чи бува не ховається щось під кришкою сидіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів