Поділитись:

Стане експонатом музею: на узбережжі Італії знайшли 70-тонну тушу кита

П'ятниця, 22 січня 2021, 03:23

Берегова охорона виявила неподалік Неаполя 70-тонну тушу кита. Її називають однією з найбільших туш, які коли-небудь знаходили у Середземному морі.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Дайвери берегової охорони знайшли мертвого кита у гавані Сорренто біля Неаполя. Знайти загиблу тварину допоміг молодий кит, який потрапив у халепу, кажуть представники місцевої влади.

Незабаром після того, як водолази знайшли тварину, її тіло сплило на поверхню. Тому в береговій охороні вирішили перемістити тушу з води на сушу.

У результаті масштабна операція тривала з 17 по 20 січня. До неї залучили два кораблі. Тіло мертвого кита відбуксували у порт Неаполя. Рятувальники вже заявили, що це «ймовірно, одна з найбільших туш китів, які коли-небудь знаходили» у Середземному морі.

Морські біологи та інші експерти мають провести розтин і встановити причину смерті кита. Після цього планується передати до музею величезний скелет тварини.

А поки берегова охорона продовжує слідкувати за місцем перебуванням і станом молодого кита, який привів рятувальників до загиблої тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів