Поділитись:

Мобільні бригади тренують перед стартом щеплень від COVID-19

Середа, 17 лютого 2021, 10:37
Мобільні бригади тренують перед стартом щеплень від COVID-19

В Україні розпочалися практичні навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech та AstraZeneca.

Про це повідомляє МОЗ України.

15 лютого 2021 року у Києві розпочався другий етап навчання серед мобільних медичних бригад, які проводитимуть вакцинацію від COVID-19. Перший – онлайн-тренінги, деякі з членів мобільних бригад вже пройшли. Тренінги організовує Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні та проводить спільно з Центром громадського здоров’я.

До кінця тижня практичні навчання пройдуть мінімум по 2 мобільні бригаді з кожної області. 

Одна мобільна бригада з області вивчить спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca. Це дозволить оперативно запустити процес імунізації від COVID-19 по всій Україні, щойно доставлять вакцину. 

Під час навчання медичні працівники отримають всю актуальну інформацію, яка необхідна для проведення вакцинації, зокрема:

  • рекомендації щодо консультування до і після вакцинації,  
  • як вводити вакцину – правильна техніка та місце (для кожного виробника окремо),
  • як розраховувати потреби у вакцині та ін’єкційних матеріалах,
  • як безпечно утилізувати використані ін’єкційні матеріали,
  • надання екстреної невідкладної допомоги у разі необхідності.

Мобільна бригада складатиметься з лікаря, двох медичних сестер, реєстратора та водія. Також навчання проходять медики, які увійшли до резервного складу мобільної бригади. Відповідно до дорожньої карти, на всіх етапах вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні буде створено близько 600 мобільних бригад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів