Поділитись:

Вакцинація проти коронавірусу: Степанов назвав нову дату початку

Вівторок, 16 лютого 2021, 15:29
Вакцинація проти коронавірусу: Степанов назвав нову дату початку

фото ілюстративне

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сподівається, що вакцинація проти COVID-19 почнеться до кінця цього тижня, а затримку з поставками вакцин пояснює технічними та бюрократичними проблемами, що не залежать від України. 

Про це пише Українська правда.

Максим Степанов підтвердив, що МОЗ сподівався з 15 лютого почати вакцинацію проти COVID-19 в Україні, виходячи з угод із виробниками вакцин і домовленостей із COVAX щодо кількості та термінів поставок препаратів. По мільйону доз вакцин сподівалися отримати в лютому і в березні.

Однак своєчасним поставкам до 15 лютого завадили технічні проблеми у випадку з прямими поставками від виробника, бюрократичні проблеми – у випадку зі всесвітньою ініціативою COVAX.

"Виникли технічні проблеми логістичного абсолютно характеру. Я думаю, що вони будуть вирішені буквально за декілька днів... Ми відразу почнемо (щеплювати, – ред.). Я думаю, що на цьому тижні ми вже зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби – і це перше щеплення буде зроблене нашим медичним працівникам. 

Друга частина поставки вакцин передбачається з ініціативи COVAX. Нам було сказано, що перші 117 тисяч доз компанії Pfizer до середини лютого будуть в Україні… Що стосується COVAX, то виникли певні бюрократичні загальні труднощі, які не залежать від України.

Думаю, що найближчими днями ми розпочнемо вакцинацію", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів