Поділитись:

На Волині дорогу від снігу розчищає військова техніка (фото)

Неділя, 14 лютого 2021, 14:14

До очистки доріг Павлівської громади від снігових наметів залучили військову техніку.

Про це повідомляє Буг.

Вже другу добу автошлях на ділянці між населеними пунктами Павлівської громади розчищає від снігу військовий спецавтомобіль БАТ.

Очільник громади Андрій Сапожник у коментарі БУГу розповів: аби розчистити дорогу від заметів та відновити сполучення, за допомогою звернувся до вищого керівництва МЧС.

Командування не залишилося байдужим і надало необхідну військову техніку для ліквідації снігових заметів. Однак, заправляють його за кошти місцевого бюджету, а їх за словами Сапожника, потрібно чимало, адже на годину роботи БАТу потрібно біля 250 літрів солярки.

“Ми подзвонили до генерала МЧСу, попросили його і він дав нам БАТа. Ми користуємося ним безкоштовно, але заправляємо його за кошти нашого місцевого бюджету, і чистимо з його допомогою дороги в селах нашої громади.

Ми вже працюємо з 17:00 13-го лютого і до тепер. Думаю, ще до ранку, 15-го лютого, він працюватиме”, – розповів Сапожник.

Впродовж останньої доби БАТ безперервно ліквідовував наслідки стихії, як в населених пунктах громади, так і на автомобільних дорогах між ними. Так, БАТ вже пробив дорогу в селах Орищі, Луковичі, Бужковичі, Топилище, Риковичі, Старопорицьк та інших в сторону Жашкович.

Андрій Сапожник запевнив, що вже більшість доріг Павлівщини розчищені і готові для безперешкодного пересування.

“Ми постійно розчищаємо дорогу такою технікою й людей викопуємо зі снігових завалів. Я сам особисто працював з 23:00, аби допомогти людям. Ми працюємо другу добу без перериву.

Кожного дня дороги всюди розчищаються, просто сильний вітер затримує усю нашу роботу й заважає нам”, – зауважив він.

У разі потреби в наступні дні в Павлівській громаді також планується залучення військової техніки для боротьби зі сніговою стихією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів