Поділитись:

У Німеччині продовжили карантин через нові штами коронавірусу

П'ятниця, 12 лютого 2021, 03:07

У Німеччині продовжили карантинні обмеження, щонайменше до 7 березня.

Однак школи та перукарні можуть відкритись раніше, - пише  "Суспільне" з посиланням на  Deutsche Welle.

Таке рішення 10 лютого ухвалили канцлерка Німеччини Ангела Меркель та прем'єр-міністри федеральних земель. Карантин продовжили попри те, що загальна кількість заражень на COVID-19 в країні зменшується, оскільки є занепокоєння щодо поширення нових штамів вірусу.

Так, починаючи з 1 березня перукарні зможуть знову відкритись, якщо вони будуть дотримуватимуться суворих правил гігієни.

За рішенням уряду, школи та інші навчальні заклади повинні бути "першими, хто поступово відкриватиметься", але федеральні землі будуть окремо вирішувати, коли саме це має статися. Поки ж школи залишаються закритими, а діти навчаються дистанційно.

Магазини та ресторани також залишаються закритими. Люди повинні носити медичні та хірургічні маски, або респіратори FFP2 у громадських місцях та магазинах.

Роботодавці мають, за можливості, дозволити працівникам працювати дистанційно до 15 березня. Контактувати на приватних зустрічах можна з однією людиною, яка не проживає в одному домі з реципієнтом.

Минулого тижня в німецькому національному центрі з контролю захворювань заявили, що заразніший варіант вірусу, який вперше був зафіксований у Великобританії, натепер спостерігається в більшості з 16 федеральних земель Німеччини.

Ще один варіант, виявлений у Південній Африці, також неодноразово фіксували у Німеччині.

"Враховуючи мутації вірусу, кроки щодо зняття обмежень повинні здійснюватися обережно і поступово, щоб уникнути ризику успішного приборкання інфекцій", - йдеться в проєкті рішення уряду.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів