Поділитись:

Волинські бригади швидкої допомоги отримали нові автомобілі

Середа, 10 лютого 2021, 16:52
Волинські бригади швидкої допомоги отримали нові автомобілі

Відділення екстреної медичної допомоги Волинської області отримали нові автомобілі.

Пр це повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Сьогодні, 10 лютого, бригади екстреної медичної допомоги Волинської області отримали шість спеціалізованих автомобілів. 

За Програмою медичних гарантій на рівні вторинної медичної допомоги, яка запрацювала 1 квітня 2020 року, заклади охорони здоров’я, що надають цю допомогу, розпочали роботу за договорами з НСЗУ. Відповідно, підприємство «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» закупило 6 автомобілів марки Citroën Jumper типу С за кошти Національної служби здоров’я, які були виділені в межах пакету медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19».

Ціна одного такого транспортного засобу склала 2 млн 663 тис грн. Спеціалізовані автомобілі сьогодні отримали бригади екстреної медичної допомоги хворим на COVID-19 та їх транспортування в лікувальні заклади, а саме:

  • 1 автомобіль – Нововолинське відділення ЕМД;
  • 1 автомобіль – Ковельське відділення ЕМД;
  • 2 автомобілі – відділення медицини катастроф;
  • по 1 автомобілю – Луцькі міські відділення УМД №1 та №2.

Окрім того, додатково ще 3 автомобілі екстреної медичної допомоги Citroën Jumper типу В передаються у Горохівське відділення ЕМД, Рожищенське ЕМД та Луцьке міське відділення ЕМД №2.

Транспортні засоби обладнані сучасним медичним обладнанням, системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, капнографами та засобами транспортування пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів