Поділитись:

На Волині встановили 120-метрову вишку, яка вимірюватиме силу та швидкість вітру (фото)

Четвер, 11 лютого 2021, 09:00
На Волині встановили 120-метрову вишку, яка вимірюватиме силу та швидкість вітру (фото)

На території села Ласків Володимир-Волинської громади німецькі інвестори вже встановили вишку заввишки 120 метрів, щоб вимірювати швидкість та силу вітру. Також у селах громади вже почали оформлювати правовстановлювальні документи на землю, щоб згодом облаштувати на ній вітряки.

Про це повідомляє БУГ. 

Загалом німецький інвестор планує побудувати на території сіл Володимир-Волинської громади 22 вітряки. Потужність кожного сягатиме 5500 кВт, висота – 140 метрів, лопасті – 70.

На місці колишнього колгоспного саду у селі Ласків вже з’явилася щогла, на якій встановили обладнання для вимірювання швидкості та сили вітру. Це тимчасова споруда, яку встановили інвестори, щоб проаналізувати необхідні показники.

На Волині встановили 120-метрову вишку, яка вимірюватиме силу та швидкість вітру (фото)На Волині встановили 120-метрову вишку, яка вимірюватиме силу та швидкість вітру (фото)На Волині встановили 120-метрову вишку, яка вимірюватиме силу та швидкість вітру (фото)

За попередньою інформацією, вітряки планують звести на території сіл Вощатин, Ласків, Суходоли.

“Схема проходить обговорення в Волинскій ОДА. Вже є люди, які погодилися і віддали частину паїв під вітряки. Це близько 30-40 соток, які віддали 12 людей”,  – розповів міський голова Ігор Пальонка.

Затверджуватимуть остаточно схему розміщення вітряків депутати Володимир-Волинської районної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів