Поділитись:

На Волині завершили перепис мисливських тварин

Середа, 10 лютого 2021, 17:42
На Волині завершили перепис мисливських тварин

На території мисливських угідь Волинської області завершено проведення зимового обліку мисливської фауни.

Такий облік є обов’язковим для всіх користувачів мисливських господарств і проводиться щорічно, – повідомили в управлінні екології та природних ресурсів. 

Цьогоріч облік фауни на Волині здійснювався за участі представників управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, а також мисливствознавців, спільно з фахівцями Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До слова, в результаті обліку відбувається визначення видового складу, встановлюються місця проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення, чисельність у різних угіддях тощо.

За результатами таксації оцінюється та планується діяльність, визначаються норми добування на наступний мисливський сезон, за потреби, приймаються рішення щодо необхідності часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин.

Варто зазначити, що облік проводився щодо основних видів мисливських тварин (лось, олень благородний, олень плямистий, кабан дикий, козуля європейська, заєць-русак)

  • за методом шумового прогону (нагону) на частині території (пробних ділянках);
  • обліку на місцях підгодівлі тварин та їх зимових скупчень;
  • методом картування слідів шляхом об’їзду угідь на автотранспорті та анкетно-опитовим методом.

Особливу увагу звертали на відповідність фактичної чисельності, визначеної матеріалами мисливського впорядкування. Під час обліку проводився також аналіз наявних біотехнічних споруд для зимової підгодівлі диких тварин (оленя, кабана та козулі). Аналіз зібраної інформації свідчить, що біотехнічні споруди у обстежених господарствах облаштовані в повному обсязі і заповнені відповідними кормами (сіном, коренеплодами, різного роду зерновими).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів