Поділитись:

У п’ятьох студентів луцького «політеху» – сальмонельоз: їли м’ясо в гуртожитку

Середа, 10 лютого 2021, 10:10
У п’ятьох студентів луцького «політеху» – сальмонельоз: їли м’ясо в гуртожитку

Станом на 7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували п'ятьох студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку.

Стан хворих – середньої важкості.  Постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні. За результатами бактеріологічного обстеження, у всіх  хворих встановлено етіологічну причину захворювання – це сальмонела, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі. 

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування. Встановлено, що спалах має побутовий характер, захворілі  вживали привезені з дому м’ясні страви домашнього приготування. Зі слів студентів, страви зберігалися в холодильнику. У студентських їдальнях чи інших закладах громадського харчування не харчувалися.

Захворювання на сальмонельоз, рівень якого  в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу, проведеного фахівцями  лабораторного центру, 22 % з числа захворілих пов’язують захворювання з вживанням  м’ясних продуктів, 38 % – з вживанням  яєць,  21% – з  вживанням кулінарних виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів