Поділитись:

В Європі прогнозують третю хвилю COVID-19 через новий штам вірусу

Неділя, 07 лютого 2021, 23:56
В Європі прогнозують третю хвилю COVID-19 через новий штам вірусу

Дослідники з Данії, які є лідерами у розшифровці геномів коронавірусів, повідомили про навий штам вірусу, що  може спровокувати третю хвилю епідемії по всій Європі.

Про це йдеться у звіті вчених, оприлюдненому в журналі Science, - інформує "Суспільне".

Зазначається, що мутований штам, який зафіксували в Британії, у 1,5-1,7 рази заразніший, ніж ті, що виявляли раніше. Вчені кажуть, що хоча крива зараження COVID-19 у Данії зараз виглядає досить обнадійливою — щоденні показники захворюваності в країні впали з більш ніж 3 тисяч випадків у грудні 2020 року до кількох сотень зараз, але цьому зарано радіти.

"Звичайно, цифри виглядають приємно. Але якщо ми подивимося на наше моделювання, це спокій перед грозою", — каже Камілла Холтен Меллер із Statens Serum Institute, яка очолює групу експертів, що займаються моделюванням епідемії.

Вчені припускають, що в Данії не встигнуть прищепити все населення до виникнення нової хвилі коронавірусу. Вони також кажуть, що зараз у багатьох країнах Європи відбувається поширення британського варіанту вірусу, але через низький рівень розшифровки геномів це поки не дуже помітно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів