Поділитись:

Вчені у Британії з'ясували, що коронавірус мутує через лікування антитілами

Неділя, 07 лютого 2021, 18:50
Вчені у Британії з'ясували, що коронавірус мутує через лікування антитілами

У Британії лікарі знайшли зв’язок між мутацією коронавірусу та переливанням плазми крові.. Саме через лікування антитілами можуть з’являтися нові штами.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що лікарі 102 дні спостерігали за перебігом коронавірусу у пацієнта з раком, якого лікували переливанням плазми. Однак, попри лікування, він помер.

Вчені припускають, що використання плазми крові від тих, що вижили після COVID-19, могло дати достатній тиск на вірус, щоб змусити його розвиватися. Результат: менша сприйнятливість до антитіл імунної системи, які зазвичай борються з інфекцією.

За словами професора клінічної мікробіології з Кембриджського університету терапевтичної імунології та інфекційних захворювань Равіндра Гупти, хоча плазма не завдавала шкоди пацієнтові, вона не принесла користі. Він вважає, таке лікування слід обережно використовувати людям з хронічними імунними захворюваннями.

У звіті також йдеться, що у пацієнтів з ослабленою імунною системою і хронічними хворобами можуть виникати численні мутації.

«Коли у вірусу є можливість залишатися в одній людині протягом тривалого часу і розмножуватися протягом тижнів і місяців, він вчиться боротися з імунною системою», – сказав Гупта. Вся справа в «тиску на вірус».

Також там говориться, що у пацієнта не розвинувся точний варіант, який тепер став тою мутованою формою вірусу у Великій Британії, але у нього були деякі загальні елементи. «Це просто показує, що така людина, як він, ймовірно, нульовий пацієнт», – сказав Гупта.

Нагадаємо, новий штам мутованого коронавірусу вперше був виявлений у Великій Британії, потім він розповсюдився у щонайменше ще 80 країнах світу. Британські вчені вважають, що цей варіант є на 56% більш заразним за попередників. Своєю чергою, вчені з Південно-Африканської Республіки ПАР висловили «обґрунтоване занепокоєння» тим, що виявлений в країні новий штам COVID-19 може виявитися більш стійким до розроблених нині вакцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів