Поділитись:

Рідкісну картку з автографом Майкла Джордана продали за майже $1,5 мільйона

Неділя, 07 лютого 2021, 00:30

Колекційну картку з автографом зіркового баскетболіста Майкла Джордана продали за рекордні $1,44 млн. На ній також зображений фрагмент форми спортсмена, в якій він виступав в Матчі всіх зірок у 1992 році.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Auction Report.

Картку колишнього баскетболіста «Чикаго Буллс» та шестиразового чемпіона НБА (престижна баскетбольна ліга Північної Америки) продали на аукціоні Heritage.

«Ми в захваті від цього результату. Heritage вже давно є лідером продажів колекційних карток і пам'ятних речей. Але тепер ми просто вийшли на новий рівень», — заявив директор зі спортивних аукціонів Heritage Кріс Айві.

Картку випустили у 1997 році. Усього їх було 23. Її якість і підписи на ній експерти аукціонного дому оцінили як «майже ідеальні».

Крім автографа, на проданій картці присутній фрагмент ігрової майки Джордана, в якій він виступав в Матчі всіх зірок Національної баскетбольної асоціації (НБА) в 1992 році. Ім'я покупця не розголошують.

Попередній рекорд вартості колекційної картки із зображенням Майкла Джордана становив $915 тисяч. Він був встановлений у грудні 2020 року.

У серпні пара кросівок, яку носив Джордан, була продана за $615 тисяч на аукціоні Сhristie's. Ця сума стала рекордною в історії продажів на аукціонах спортивних кросівок. Модель Nike Air Jordan 1 High баскетболіст використовував у виставковій грі 1985 року.

Хто такий Майкл Джордан?

Джордан шість разів ставав чемпіоном НБА в складі «Чикаго Буллз», п'ять разів його визнавали найціннішим гравцем сезону. Десять разів баскетболіст ставав лідером першості НБА за кількістю набраних очок.

У складі збірної США Джордан двічі перемагав на Олімпійських іграх — в 1984 і 1992 роках. У 2009 році спортсмен став членом Залу слави баскетболу.

У 2015 році Джордан став першим спортсменом, який заробив $1 млрд. Основою його статку став рекламний контракт з компанією Nike, яка створила для баскетболіста власну лінію кросівок Air Jordans. За різними оцінками, спортсмен отримує роялті від Nike в розмірі $80 — 100 млн на рік.

У 2017 році Forbes склав рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів всіх часів, який очолив Джордан. Якщо перевести всі зароблені ним гроші в американську валюту по курсу того року, вийде сума у $1,85 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів